قتل‌عام در غزه

کمال عدوان آخرین شفاخانه در شمال غزه بود که به تاریخ ۲۷ دسامبر ۲۰۲۴ نیروهای اشغالگر اسراییل به آن هجوم بردند. آنان زخمیان و تعدادی از کارمندان آن را در صحن شفاخانه به رگبار بستند، تعمیرش را کاملاً ویران و رییس آن، داکتر ابوصفیه و شماری از داکتران را به زندان مخوف «سیدی تیمان» منتقل کردند. عساکر رژیم صهیونیستی بارها به داکتر حسام ابوصفیه هشدار داده بودند که شفاخانه را ترک کند، اما او پاسخ می‌داد که تا آخرین قطره خون به مردمش خدمت خواهد کرد. ایستادگی او در برابر نیروهای اشغالگر منجر به کشته شدن پسر جوانش ابراهیم شد اما اراده این داکتر باوجدان باوجود تمام سختی‌ها تا آخر قوی باقی ماند.

جولیان آسانژ

به تاریخ ۱ اکتبر ۲۰۲۴، جولیان آسانژ طی کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت که سی‌آی‌ای در سال ۲۰۱۷ قصد داشت او را از سفارت اکوادور در لندن اختطاف و ترور کند. وی افزود که سی‌آی‌ای بارها خانواده او را نیز تهدید، بازرسی، تعقیب و مورد آزار و اذیت قرار داده است. این سازمان جاسوسی پس از افشای اسناد محرمانه‌ای تحت عنوان (Vault 7) توسط ویکی‌لیکس در پی حذف آسانژ گردید.

سکیولاریزم، پایان سلطه جهادیان و طالبان

عملیات هفت اکتوبر، فوران خشم مردم ستم‌دیده اما همواره مقاومتگر فلسطین بود که از ۷۶ سال بدین‌سو زیر بمب و گلوله‌های توپ و تانک هست و بود شان را از دست داده‌اند. این مبارزه عادلانه نه‌تنها برای حاکمیت ملی و سیاسی فلسطین قطعی است بلکه بخشی از مبارزه آزادیبخش جهانی است که به مردم سایر کشورهای زیر یوغ امپریالیزم امریکا و متحدان، الهام و نیرو می‌بخشد.

سکیولاریزم، پایان سلطه جهادیان و طالبان

به تازگی‌ فرعون غایب طالبان موسوم به هبت‌الله قانون «امربالمعروف و نهی عن‌المنکر» را توشیح کرد. هرچند، نشر این قانون جای تعجب نداشت و حتا ارزش بحث را ندارد، چرا که ماهیت این گروه آن قدر پلید و ارتجاعی می‌باشد و تاریخ شان مملو از جنایت و زن‌ستیزی و انسان‌ستیزی که لازم نیست روی ورق‌پاره‌ای سخن گفت که تلاش ورزیده‌اند از این طریق چهره انسانی گرفته و خود را مقید به اصول و قانون جلوه دهند. اما نیاز است تا به آن پرداخته شود تا افزون بر تزویر و ریاکاری طالبان، نقاب جهادیان و چاکران شان نیز دریده شود که اکنون با بی‌شرمی روبند سکیولاریزم به رخ کشیده می‌خواهند خود را متفاوت از طالبان وانمود سازند.

به تاریخ ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۴، روزنامه «هشت صبح» کنفرانس سالانه خود را در واشنگتن دی‌سی مطابق سیاست امریکا با چند بحث بی‌ارزش و سطحی که به ریشه مشکلات فعلی افغانستان و چگونگی تحویل دادن قدرت به طالبان و ده‌ها جنایت دیگر امریکا و غرب هیچ اشاره‌ای نشد؛ برگزار نمود. سخنرانان اصلی آن چند چهره منفور، ضد ملی و وطنفروش چون سیما سمر، سپنتا و فرهاد دریا بودند که با نشر اعلان این کنفرانس مورد تمسخر کاربران شبکه اجتماعی فیسبوک قرار گرفت. از شروع معلوم‌دار بود که این بازی‌های مسخره در اصل بخاطر گرفتن فند و در حقیقت توهین به شعور مردم است ولی بزرگترین و نابخشودنی‌ترین توهین این کنفرانس دادن تندیس «تاریخ غبار» به سیما سمر بود که خشم تعداد زیادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی را برانگیخت.

مت نلسون

از آغاز نسل‌کشی رژیم فاشیست اسراییل در غزه، برای سومین بار یک امریکایی شرافتمند در اعتراض به وحشیگری صهیونیست‌ها و حمایت دولت امریکا از آن دست به خودسوزی می‌زند. به تاریخ ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴، مت نلسون در برابر قنسلگری اسراییل در بوستون خودش را به آتش کشید اما تقریبا تمامی رسانه‌های اصلی غرب آن را با توطئه سکوت برگزار کردند.

امپریالیزم و بنیادگرایی: ابزارهای سرکوب انقلاب‌های ملی در الجزایر

«جبهه آزادی‌بخش ملی» با مبارزات پیگیر و تقدیم قربانیان فراوان، در سال ۱۹۶۲ استقلال الجزایر را از فرانسه گرفت. با تاسیس حکومت ملی و مردمی، برنامه‌های وسیع و مترقی در این کشور اجرا شد. در این حزب، زنان پیشرو و مبارزی مانند مریم بن میلود، جمیله بوعزا، جمیله بوحیرد، جمیله بوپاشا، زهرا دریف، بهیه روچین، سامیه لخداری و زهور زراری نقش مهمی ایفا کردند، که بسیاری از آنان در راه کسب استقلال، جان خود را فدا کردند.

فوزیه کوفی زیر رگبار سیلی‌های مجازی هموطنان

فوزیه کوفی، بدنام‌ترین زن جمهوریت پرفساد، شریک جرم جنگ‌سالاران و از قاچاقچیان مواد مخدر است که داستان‌های فساد، دزدی، نصب برادران مستبدش در کرسی‌های حکومتی و حمایت از فساد و گندیدگی شان برای همه آشناست. همچنین نوشته‌های مستند از فساد، چپاول و ستم او بر مردم بدخشان در سایت «حزب همبستگی افغانستان» منتشر شده است. او که عضو گروه مذاکره‌کننده با طالبان بود، به دستور ارباب امریکایی‌اش از تغییر ماهیت طالبان سخن گفت و در میزهای گرد تلویزیونی با زبان یک‌متره‌اش جار می‌زد که طالب امروز با طالب بیست سال قبل تفاوت دارد و برای افغانستان و زنان برنامه‌های خوبی دارد. اما با نصب دوباره این گروه جهل و جنایت، به سرزمین ارباب خود پناه برد تا از الطاف و مرحمتش بهره‌مند شود.

زمریالی طرزی

زمریالی طرزی زاده ۱۹۳۹، پس از فراغت از لیسه استقلال جهت تحصیلات عالی و اخذ دوکتورا رهسپار فرانسه شده و در سال ۱۹۷۲ به افغانستان برگشت تا منحیث سرپرست عمومی باستان‌شناسی و حفظ آبدات تاریخی ایفای وظیفه نماید. با اشغال افغانستان توسط شوروی، وی همسان هزاران دانشمند، نویسنده، هنرمند و روشنفکر وادار به ترک کشور گردیده و به تدریس در پوهنتون استراسبورگ فرانسه پرداخت.

بعد از نشر «ملک‌ستیز از بی‌ننگی پرچمی‌گری تا فرومایگی صهیونیستی» نامه‌ای با عنوان بالا به ما رسید از احمد زینو (که گفته نام مستعارش را از دو امدادگر هلال احمر فلسطینی وام گرفته که یکجا با هند رجب شش‌ساله به شهادت رسیدند) حاوی عکس‌ها و پست‌هایی از ملک‌ستیز و طرفدارانش و نیز تصاویری حاکی از نسل‌کشی اسراییل. او شرح عکس‌ها و نوشته‌ها را به ما واگذارده است.

اگرچه مواد ارسالی برای شناخت بهتر «متخصص حقوق» بسیار جالب و گویا اند اما آوردن همه آنها گنجایش نداشته و می‌ماند به بعد.

مقالات برگزیده

مقالات رسیده

هنر و ادبیات

از صفحات تاریخ ما

تعداد مهمانان حاضر: 103 نفر