تجمع اعتراض‌آمیز در مقابل سفارت ایران در کابل

منبع: ایندیپندنت فارسی، ۱۸ جوزا ۱۳۹۹

تجمع اعتراض‌آمیز در مقابل سفارت ایران در کابل

امروز، یک‌شنبه ۱۸خرداد ماه، گروهی از معترضان به رفتارهای اخیر ماموران جمهوری اسلامی ایران با شهروندان اهل افغانستان در مرز دو کشور و هم‌چنین در جاده‌ای در حوالی استان یزد، دست به تجمع اعتراضی زدند.

تجمع اعتراضی به صلح با حکمتیار در کابل


منبع: بی‌بی‌سی فارسی، ۱ میزان ۱۳۹۵

 تجمع اعتراضی به صلح با حکمتیار در کابل

همزمان با امضای این سند، تجمع اعتراضی به امضای این توافقنامه در کابل راه اندازی شده بود.

این تجمع با حضور ده‌ها نفر در پارک شهر نو کابل برگزار شده بود و اشتراک کنندگان با سر دادن شعار علیه آقای حکمتیار، مخالفت خود را با صلح با او اعلام کردند.

معترضین می‌گویند مردم افغانستان گلبدین حکمتیار را به دلیل دست داشتن در جنگ‌های داخلی و جنگ‌های اخیر نمی‌بخشند و خواهان مجازات او هستند.

امضای توافقنامه صلح با گلبدین حکمتیار در شبکه‌های اجتماعی نیز واکنش های موافق و مخالف زیادی به همراه داشته است.

روزهای هفتم و هشتم ماه ثور روزهای ننگین در تاریخ کشور خوانده شدند

منبع: طلوع نیوز، ۷ ثور ۱۳۹۵

روزهای هفتم و هشتم ماه ثور روزهای ننگین در تاریخ کشور خوانده شدند

برخی از احزاب سیاسی و فعالان جامعۀ مدنی، روزهای ۷ و ۸ ثور را روزهای ننگین در تاریخ کشور خواندند.

آنان روز سه‌شنبه در یک گردهمایی اعتراض‌آمیز در کابل، این دو روز ماه ثور را آغاز فاجعه در کشور خواندند و گفتند که رهبران گروه‌ها عاملان تمامی خون‌ریزی‌ها و قتل‌های عام در کشور استند.


اولین سالروز یادبود فرخنده در کابل

منبع: صدای امریکا، ۲۷ حوت ۱۳۹۴


اولین سالروز یادبود فرخنده
در کنار یادبود از سالروز قتل فرخنده، امروز مناری که در محل آتش‌زدن فرخنده به نام وی ساخته شده است، نیز رونمایی شد.

امروز شماری از فعالان مدنی و اعضای حزب همبستگی افغانستان برای دادخواهی و یادبود از فرخنده در محلی که جسد فرخنده آتش زده شد؛ گردهم آمدند و مراسمی را با پارچه‌های تمثیلی از جریان لت و کوب او در زیر پای مردان برگزار کردند.

سیلی غفار عضو حزب همبستگی افغانستان گفت، قتل فرخنده نشان داد این کشور جهنمی برای زنان است.

منبع: رادیو آزادی، ۳۰ میزان ۱۳۹۴

هفت ماه از رویدادی می گذرد که منجر به قتل فرخنده شد، با آنکه پس ازاعتراضات گسترده فعالان مدنی و حقوق بشردرنقاط مختلف کشور و منتشر شدن نتایج تحقیقات وبررسی ها از سوی هیئت حقیقت یاب این قضیه، فرخنده نماد مظلومیت زنان افغان شناخته شد.

اما تا کنون ازحکم نهایی محکمه درمورد دوسیه قتل این دخترجوان افغان، ومجازات عاملین قتل وی خبری در دست نیست.

در محلی که جسد نیم جان فرخنده با نهایت بی رحمی به آتش کشیده شد، کارساخت وسازی یک مناری به یاد بود از وی از سوی حزب همبستگی افغانستان آغاز شده است.

شماری از باشنده گان شهر کابل درحالیکه، اعماراین منار را برای به یاد داشتن خاطره تلخ قتل فرخنده دراذهان عامه وانتقال این داستان به نسل های بعدی می ستایند، خواستارتطبیق فوری عدالت دراین قضیه هستند:

تجمع اعتراضی ساکنان شاه شهید کابل به خشونت کشیده شد

منبع: بی‌بی‌سی فارسی، ۲۲ سنبله ۱۳۹۴

بی‌بی‌سی فارسی

تجمع اعتراضی ده‌ها نفر از ساکنان منطقه شاه شهید در کابل، پایتخت افغانستان با تیراندازی نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد.

این افراد ادعا می‌کنند که دولت افغانستان به وضعیت آسیب‌دیدگان انفجار خونین ماه پیش در این منطقه، بی‌توجهی کرده است.

در سحرگاه روز جمعه ۱۶ اسد (مرداد)، یک کامیون پر از مواد منفجره، در بازاری در منطقه شاه شهید کابل منفجر شد که جان ۱۵ نفر را گرفت وبیش از ۴۰۰ نفر را زخمی‌ کرد.

دولت افغانستان گفته بود که به حادثه‌دیدگان این منطقه کمک مالی داده خواهد شد، ولی مردم محل مدعی هستند که دولت آنان را فراموش کرده‌ است.

به گفته مردم محل در تیراندازی امروز نیروهای امنیتی، دو نفر از معترضان زخمی شده‌اند.

عمران یکی از معترضان به بی‌بی‌سی گفت که آنها از قبل به مقامات امنیتی افغان درباره این تجمع اعتراضی اطلاع داده و مجوز گرفته بودند.

شفیع الله، معترض دیگر نیز می‌گوید، وقتی آنان در محل تجمع کردند نیروهای ارتش و پلیس واکنش سریع به سوی معترضان تیراندازی کردند که دو نفر زخمی شدند.

در تجمع امروز معترضان شعارهایی نیز علیه دولت وحدت ملی افغانستان سر دادند.

به رغم تماس‎های مکرر بی‌بی‌سی با وزارت داخله (کشور) افغانستان و فرماندهی پلیس کابل، این دو نهاد حاضر به گفت‌وگو در رابطه با این رویداد نشدند.

استقلال و آزادی با جانفشانی ملت به دست می‌آید

منبع: خبرگزاری صدای افغان (آوا)، ۲۰ اسد ۱۳۹۴

حزب همبستگی افغانستان همایشی را به مناسبت فرارسیدن روز ۲۸ اسد - روز استرداد استقلال افغانستان- با حضور جمعی از طرفداران حزب، در مقابل کاخ دارالامان کابل برگزار کرد.

این همایش با شعار "با بسیج و ایستادگی در برابر تجاوزگران امریکایی و پاکستانی و نوکرانشان"، قدرت‌های غربی را عامل بدبختی‌ها و نابسامانی‌های کشور دانست.

سیلی غفار، سخنگوی حزب همبستگی افغانستان در این همایش گفت: غربی‌ها با استفاده از شعارهای توخالی و فریب مردم توسط عده‌ای خائن استقلال ما را سلب کردند و جایگاه خودشان را محکم کردند.

خانم غفار افزود: استقلال و آزادی در کشور با جانفشانی ملت به دست می‌آید نه با گرفتن کاسه گدایی در مقابل غربی‌ها و عوامل آنان.

تا جنایتکاران به میز محاکمه کشانده نشوند صلح به ميان نمى آيد

منبع: آژانس خبری پژواک، ۱۱ اسد ۱۳۹۴

آژانس خبری پژواک

کابل (پژواک،۱۱اسد۹۴): "حزب همبستگی افغانستان" طی یک گردهمایی، کارکردهای طالبان را تقبیح نموده ميگويد که پروسۀ صلح مانند گذشته به جايی نخواهد رسید.

نخستين دورگفتگوهاى مستقيم صلح ميان حکومت و نمايندگان طالبان، ماه گذشته باميزبانى پاکستان وتحت نظارت امريکا وچين دراسلام آباد دايرشد وقراربودکه دوردوم مذاکرات، درهشتم اسد درچين ويا پاکستان برگزار شود؛ اماپس از نشر گزارشات در مورد مرگ ملامحمد عمر به تعويق افتاد.

براساس گزارشات، ملاعمر رهبر طالبان دوسال قبل، در يک شفاخانه شهر کراچى به شکل مرموز فوت نموده است.

اعضا و طرفداران "حزب همبستگی افغانستان" در گردهمایی که امروز در پارک شهرنوکابل برگزار شد، عملکردهای طالبان را در دو دهه اخیر محکوم کرده ملاعمر و طالبان را وطنفروشان خطاب نمودند.

سیلی غفار سخنگوی این حزب گفت: "ارگ نشینان با طالبان هیچ تفاوتی ندارند، گروه طالبان با فرمان یک فرد مجهول الهویه، خون هزاران بی گناه را ریختاندند و ارگ نشینان با توزیع سلاح به افراد غیر قانونى جان ده ها تن را گرفتند."

وی افزودکه اگر پروژه طالب ختم نشده باشد و ارگ نشینان با طالبان یک دست نباشند، چطور درپايتخت کشور مراسم سوگواری یک فرد مجهول الهویه که مردم را به خاک و خون کشانيده، گرفته می شود.

ديروز شورای عالی صلح دريک نشست، مرگ ملا عمر را بهترین فرصت مذاکره با طالبان خوانده، از حکومت خواست که از این فرصت استفاده کرده و اشتباهى نکند که طالبان، از مذاکره عقب نشینی نمایند.

همچنان دراين نشست از مخالفان مسلح خواسته شد که دست از جنگ کشیده و به پروسه صلح بپیوندند.

سخنگوى حزب همبستگى افغانستان گفت که هدف از به میان آوردن طالبان، یکی از پروژه های امریکا و زیر فشار قرار دادن روسیه و چین بوده که حالا امریکا به اهداف خود نایل شده است.

خانم غفار، از مذاکرات صلح انتقاد کردو گفت: "مردم امید به صلح نداشته باشند، بیرق سفید به سیاه تبدیل شده است؛ تا اینکه تمام جنایتکاران به میز محاکمه کشانده نشوند، صلح تامین نمی شود."

وى علاوه نمود: "تامین صلح به اتحاد سراسری مردم نیاز دارد و تا زمانیکه همه متحد نشوند، صلح در کشور به ميان نمى آيد."

در اين گردهمایی، بیش ازدوصد تن اشتراک داشتند و شعارهای "همسویی با امریکا ادامۀ جنگ است، معامله با طالبان خیانت است، سکوت ماننگ است، نه امریکا نه ناتو قدرت به دست مردم، هموطن برخیز؛ ورنه استعمار گران با طالب، داعش و تنظیم ها وطن و هستی ات را می درند" سر می دادند.

عبید کبیر یکتن از اعضای رهبری حزب همبستگی گفت که پروسه صلح، بجايی نخواهد رسید؛ زیرا همیشه امریکا و متحدانش به منظور تامین صلح همچو پروژه هايی را راه اندازی می کنند تا به اهداف شان برسند.

مریم یکتن ديگر، هدف از گردهمایی را تقبیح جنایات طالبان در دو دهه اخیر خوانده گفت: "پروسه صلح، یک فریب است، امریکا پی برده است که مردم افغانستان تشنه صلح هستند و از همینرو بار دیگر می خواهد مردم افغانستان را فریب بدهد."

وى افزود تا زمانیکه مذاکرات صلح تحت فرمان امریکا ومتحدانش به پیش برده شود، پروسه صلح ناکام خواهد بود.

وى گفت: "طالبان بخاطر اهداف مشخص ایجاد شده بودند و از ملا عمر منحیث یک وسیله استفاده می شد."

مريم خاطر نشان کرد تا زمانیکه همه جنایتکاران محاکمه نشوند، مردم افغانستان متحد نشوند، صلح در کشورنخواهد آمد.



حزب همبستگی برگزاری مراسم سوگواری برای ملا عمر را تقبیح کرد

منبع: رادیو آزادی، ۱۱ اسد ۱۳۹۴

رادیو آزادی

اعضای حزب همبستگی ملی افغانستان مخالفت شان را با مراسم سوگواری رهبر قبلی طالبان ملا محمد عمر و چگونگی تلاش های صلح اعلام کردند. ده ها تن از اعضای این حزب که روز یکشنبه در کابل گردهم آمده بودند، طالبان را افراد دست نشانده امریکا و پاکستان خواند...گزارش، ويدیو وادیت: تمیم اخگر


ویدیوی «رادیو آزادی» از مظاهره


راهپیمایی بر ضد ملا عمر در کابل

منبع: بی‌بی‌سی فارسی، ۱۱ اسد ۱۳۹۴

بی‌بی‌سی فارسی

ده‌ها نفر از شهروندان کابل پایتخت افغانستان به سازماندهی حزب همبستگی این کشور راهپیمایی را علیه ملا عمر و آمریکا در کابل راه‌اندازی کردند. در این راهپیمایی معترضان خواستار به دادگاه کشاندن رهبری گروه طالبان و کسانی که حامیان ملا عمر می‌خواندند، شدند.

عکس: دادخواهی برای فرخنده در کابل

منبع: بی‌بی‌سی فارسی، ۱۵ سرطان ۱۳۹۴

بی‌بی‌سی فارسی

روز دوشنبه ۱۵ سرطان (تیر)، ده‌ها نفر با شرکت در یک راهپیمایی اعتراضی در شهر کابل، به برگزاری غیرعلنی دادگاه تجدید نظر (استیناف) پرونده قتل فرخنده ملک‌زاده و همچنین تخفیف مجازات چهار متهم ردیف اول این پرونده اعتراض کردند.

در شب سال نو خورشیدی، مردان خشمگین در مرکز شهر کابل، فرخنده را با این ادعا که یک نسخه از قرآن را سوزانده، با مشت، لگد، چوب و سنگ کشتند و جسدش را آتش زدند.

دادگاه ابتدایی چهار نفر را در ارتباط با این پرونده به اعدام و هشت نفر دیگر را به ۱۶ سال زندان محکوم کرد.

یازده افسر و مامور پلیس نیز به جرم غفلت در نجات فرخنده، به یک سال زندان محکوم شدند.

ولی در روزهای گذشته علی عبدالناصر مرید، قاضی دادگاه تجدید نظر کابل به بی‌بی‌سی گفت که این دادگاه حکم اعدام چهار متهم ردیف اول پرونده را لغو کرده و سه نفر از آنها را به بیست سال و فرد چهارم را که بر اساس اسناد ارائه شده، کمتر از هجده سال سن داشته، به ده سال حبس محکوم کرده است.

بعد از اعلام حکم دادگاه استیناف، نهادهای مدنی بارها رای دادگاه را غیر عادلانه خوانده و خواستار تجدید نظر در این حکم شدند.

اشتراک‌کنندگان تظاهرات امروز امروز که توسط حزب همبستگی افغانستان راه‌اندازی شده بود، در محل سوزانده شدن فرخنده سنگ بنای یادبودی نیز گذاشتند.

مقالات برگزیده

مقالات رسیده

هنر و ادبیات

از صفحات تاریخ ما

تعداد مهمانان حاضر: 53 نفر