شرم جهانی دیگر در عرصه ورزش افغانستان

تیم فوتبال زنان افغانستان

ورزش در افغانستان، برای مقامات فاسد و جنگ‌سالار به یک تجارت سود‌آوری مبدل شده و هر که در راس آن قرار می‌گیرد با پشتاره دالر راهی خانه می‌شود. اینک بوی این گندیدگی به حدی رسید که این دزدان و مافیازاداگان در سطح جهان نام افغانستان را بد کردند.

«سندی تایمز» به ایمیل‌ها و اسنادی دست یافته که فساد و رشوه‌گیری در رای‌گیری «فیفا» را فاش می‌سازد. به تاریخ ٧ جون ٢٠١٤، این نشریه با توجه به این اسناد، فدراسیون فوتبال افغانستان را در دو مورد به اخذ رشوه متهم نموده‌است. بار نخست، زمانی که تلاش جریان داشت تا محمد بن همام، رییس «کنفدراسیون فوتبال آسیا»، از مقامش برکنار شود، مسوولان فدراسیون فوتبال افغانستان با اخذ رشوه از وی حمایت نمودند تا در مقامش باقی بماند. مانلیل فرناندو، فرد دلال میان کرام‌الدین و محمد بن همام، طی نامه‌ای به او چنین نوشته بود:

محمد بن همام
محمد بن همام

«من در مورد افغانستان و پاکستان مطمئن هستم. زیرا من به آنان یک مبایل دادم و آنان هم از ورقه‌های رای در داخل غرفه رای‌‌دهی عکس گرفتند و آن را به من نشان دادند.»

چون این رشوه‌گیری در سال ٢٠٠٩ مخفی ماند و کسی از آن پرسان نکرد، بار دیگر نیز کرام‌الدین کرام درمورد دیگری رشوه دریافت نمود. این ‌بار محمد بن همام سعی نمود تا کشورهای آسیایی را متقاعد سازد که جام جهانی فوتبال ٢٠٢٢ در قطر برگزار شود. برای این ‌کار او مجبور بود تا رای بیشتر کشورها را با خود داشته باشد. در گزارش «سندی تایمز» آمده که فدراسیون فوتبال افغانستان به‌خاطر حمایت از قطر از شرکت «کیمکو» که مالک آن بن همام است ٤٠٠٠٠ دالر به‌طور رشوه دریافت نمود.

طی سه دهه اخیر، ورزش افغانستان در گرو مقامات فاسد و جنگ‌سالار قرار داشت که خودشان از ورزش بویی نمی‌برند. انور جگدلک و ظاهر اغبر دو جنگ‌سالار معلوم‌الحالی بودند که طی بیش از یک دهه با فساد و چپاول تمام بر کمیته المپیک افغانستان حاکمیت نمودند. همین چند ماه قبل بود که کرزی، کرام‌الدین کرام را به پاس رشوه‌گیری‌ها و فسادش سرپرست کمیته المپیک مقرر کرد!

سند تقلب ظاهر اغبر

علیه ظاهر اغبر چندین بار از سوی لوی سارنوالی در قضیه «سوءاستفاده از صلاحیت وظیفوی» دوسیه درج شد، ولی در این کشور شغالی مثل تمامی دوسیه‌های فساد و غارتگری‌های مقامات بلندپایه زیر زده شد. ورزشکاران افغانستان بارها به‌خاطر برکناری او دست به تظاهرات زدند و ادعا داشتند که اغبر کمیته المپیک را به تجارت خانوادگی خود مبدل ساخته و از این طریق صاحب مال و جایداد بی‌شمار شده‌است.

در این اواخر پس از پیروزی تیم ملی فوتبال در بازی‌های جنوب آسیا میلیون‌ها دالر از طرف افراد و شرکت‌ها به این فدراسیون کمک صورت گرفت ولی اکثر این پول‌ها ناپدید اند و به احتمال قوی به جیب چند مقام فاسد واریز شد. بازهم ورزشکاران به‌خاطر به‌دست‌آوردن حق خود دست به تظاهرات زدند، ولی بی‌نتیجه ماند.

محمود حیدری
محمود حیدری مدال تلای مسابقات تکواندوی مکزیک را در ۲۰۱۰ به دست آورد اما در اثر معامله ظاهر اغبر این مدال به‌صورت مرموزی به ایران سپرده شد.

در ٥ مارچ ٢٠١٠ محمود حیدری، تکواندوکار افغانستان در مکزیک در مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان توانست با شکست‌دادن ابراهیم مردمی از ایران، مدال طلا را به گردن آویزد. اما در اثر ساخت و پاخت و خیانت ظاهر اغبر این مدال از افغانستان پس گرفته شده به ایران داده شد. ورزشکاران کشور آن زمان درمورد اعتراض کرده، گفتند که در اثر معامله پس‌پرده اغبر، این مدال به ایران فروخته شده‌است اما رسانه‌ها سکوت اختیار کردند و به فریاد ورزشکاران افغانستان نیز کسی گوش نداد.

ورزش در دیگر کشورها نماد وحدت و ترقی و صلح و آرامش است ولی متاسفانه در افغانستان، جلادان درنده‌خو در راس آن قرار دارند که با گندیدگی‌های شان ملت افغانستان را دزد و رشوه‌گیر در دید جهانیان معرفی نموده، بدنام می‌سازند.

کراام‌الدین کرام
اعطای مدال غازی میر مسجدی خان به کرام‌الدین کرام
در دولت‌های مافیایی، فاسدان به جای محاکمه تشویق شده و مکافات می‌بینند.

جوانان ما با زحمات شبانه‌روزی و تلاش‌های فردی شان افتخار می‌آفرینند ولی ثمره تلاش‌های خستگی‌ناپذیر شان توسط چند دزد و رهزن ربوده می‌شود. اکثر ورزشکاران ما با دیدن فساد و زورگویی و مافیایی‌شدن عرصه ورزش، ناامید شده یا به این و آن کشور پناهنده می‌شوند و یا هم از ادامه حضور در مسابقات جهانی دست‌بردار می‌شوند.

ورزش افغانستان با داشتن جوانان مستعد و پرتلاش زمینه کسب افتخارات فراوان در سطح جهان را دارد، اما برای رسیدن به سکوی پیروزی، باید دست دزدان و خاینان ملی را از سرنوشت ورزش و کمیته المپیک کوتاه نمود. ورزشکاران ما با اتحاد ملی و راندن فاسدان و آنانی که ویروس قوم‌گرایی، تنظیم‌گرایی و سمت‌گرایی در ذهن شان خانه کرده، می‌توانند صفوف شان را منزه نموده، با درخشش در میدان‌های ورزشی جهان آبروی رفته کشور شان را احیا نمایند.

مقالات مرتبط:

قاچاق انسان، رشته جدید در کمیته المپیک!
بدمعاشی شهزاده مسعود و فساد در ادارات ورزشی افغانستان

مقالات برگزیده

مقالات رسیده

هنر و ادبیات

از صفحات تاریخ ما

تعداد مهمانان حاضر: 100 نفر