گردهمایی اعتراضی هواخواهان حزب همبستگی در آلمان علیه حاکمیت طالبان
- رده: فعالیتهای حزب
- نویسنده: هواخواهان حزب همبستگی افغانستان در اروپا
- منتشر شده در دوشنبه، 24 اسد 1401
امروز ۲۳ اسد ۱۴۰۱ (۱۴ اگست ۲۰۲۲)، «هواخواهان حزب همبستگی افغانستان در اروپا» به مناسبت سالروز قدرت گرفتن طالبان در افغانستان، اکسیون اعتراضی را در شهر هانور آلمان براه انداخت. در این تظاهرات دهها تن از افغانهای مقیم آلمان، سازمانهای پیشرو ایرانی و آلمانی شرکت نموده بودند.
شرکت کنندگان از اختناق و وحشت طالبان در یک سال حاکمیت شان، سخن گفتند و شعارهای در حمایت از زنان افغان و سرنگونی رژیم طالبان، سردادند. در این برنامه نمایندگان از «هواخواهان حزب همبستگی افغانستان در اروپا» و سایر سازمان و انجمنهای افغانی، ایرانی و آلمانی سخنرانی نمودند.
برنامه توسط امانالله عبیدی از «هواخواهان حزب همبستگی افغانستان در اروپا» آغاز گردید. او در آغاز هدف از برگزاری این حرکت را بیان داشت و اعلام همبستگی تظاهرکنندگان را با مردم افغانستان و مخصوصا زنان مبارز افغان ابراز داشت.
رویا قادر به نمایندگی از «هواخواهان حزب همبستگی در اروپا» در سخنان خود گفت: « همهی ما میدانیم که یک سال از حاکم شدن دوباره گروه جاهل و جنایتکار طالب به کشور ما میگذرد. واضح است که قبل از قدرت گرفتن طالبان، افغانستان و مردمش تحت حاکمیت دولت غنی و عبدالله هم روزگاری خوشی نداشتند. فساد، جنایت، دزدی، زورگویی و غارت مقامات دولت دستنشاندهی غنی مردم را به جان رسانیده بود. اما با حاکمیت دوباره طالبان صفحه جدیدی در تاریخ ما باز هم ورق خورد و روزگار مردم ما سیاهتر گردید.»
وی سیاستهای قدرتهای امپریالیستی را در قبال افغانستان محکوم کرد و مردم افغانستان را به اتحاد و مبارزه علیه طالبان و سایر گروههای بنیادگرا فرا خواند.
داکتر حنان روستایی یکی دیگر از سخنرانان برنامه بود، وی یک سال ترور و وحشت طالبانی را در افغانستان به بحث گرفت و به موشکافی منافع قدرتهای بزرگ دنیا در افغانستان پرداخت. داکتر روستایی گفت: «دو صد سال میشود که کشور ما اکثرا در جنگ و ناامنی بسر میبرد، این جنگ قدرتهای استعماری و امپریالیستی است که به مردم ما تحمیل گردیده و هیچ ربطی به ما ندارد، لیکن قربانی اصلی این همه خشونت مردم بیگناه افغانستان است...»
لیمه قادر، یک تن از جوانان «هواخواهان حزب همبستگی افغانستان در اروپا» در مطلبی به زبان آلمانی به وضعیت اسفبار کودکان در افغانستان پرداخت و این وضع را یک فاجعه شرمسار بشری خواند.
فوزیه پوپل، رییس «جنبش آزادیبخش زنان افغانستان» هم جز سخنرانان برنامه بود. خانم پوپل در بخش از صحبتهای خود گفتن: «طالبان با قدرتگیری شان عرصه را برای زنان افغان تنگ نمودند. آنان مانع تحصیل و کار زنان شدند و این برای جامعه افغانستان فاجعهبار است.»
خانم کونیلیا کارشه از سازمان کوراژ ـ هانور پیامی همبستگی را به نمایندگی از زنان انقلابی آلمان به مردم افغانستان و زنان افغان به خوانش گرفت. در پیام وی آمده است: «ما حالا در این جا و همچنان در کنفرانس جهانی زنان که در ماه آینده در تونس برگزار میگردد، همبستگی همهجانبهی خود را با زنان و دختران در افغانستان اعلام میداریم. ما در کنار زنان افغان در مبارزه سخت شان ایستادیم.»
شمله سرابی از سازمان کوراژ شهر ایسن هم سخنرانی در برنامه داشتند. وی بسته ماندن مکاتب دخترانه و دیگر جنایات طالبان علیه زنان افغانستان را محکوم نمود و اعلام داشت که باید به هر شکل ممکن صدای اعتراض خود را علیه وضعیت موجود بلند نماییم.
متین عبیدی عضو «هواخواهان حزب همبستگی افغانستان در اروپا» در سخنرانی خود به زبان آلمان نقش کشورهای امپریالیستی منجمله امریکا و آلمان را در بیست سال گذشته در افغانستان به بررسی گرفت. وی خاطر نشان ساخت: «کشورهای غربی در بیست سال گذشته میلیاردها دالر را به افغانستان در بخش نظامی به مصرف رسانیدند، میشد با این پولها بسیار فعالیتهای مفید انجام داد اما این پولها حیف و میل شدند و طالبان توانستند دوباره به قدرت برسند. به قدرت رسیدن طالبان نقشه دقیق امریکا بود.»
ماریا یوسفزی، عضو «هواخواهان حزب همبستگی افغانستان در اروپا» و همچنان مسئول «انجمن افغانها در سویدن» هم در سخنان خویش ضمن ستایش مبارزات زنان معترض در داخل افغانستان همه زنان را به مبارزه برای رهایی فراخواند و سکوت در برابر طالبان را ننگ خواند.
نمایندهی «کانون کنشگران دموکرات و سوسیالیست هانور» در سخنان شان همبستگی مردم ایران و نیروهای دموکراتیک ایران را با مردم و افغانستان و زنان افغان اعلام نمود و هر دو ملت را به رزم مشترک علیه رژیم بنیادگرایی آخوندی و طالبی دعوت کرد.
آقای ناصر کشکونی از «حزب کمونیست کارگری ایران» در پیام شان در کنار ابراز همبستگی با مبارزات مردم در افغانستان، شعار مرگ به طالبان چه در کابل، چه در تهران را سر داد.
آقای مزدک روجلات از «حزب دموکراتیک کردستان ایران» هم در سخنان شان مبارزات زنان در افغانستان را مورد ستایش قرار داد و با مردم افغانستان اعلام همبستگی نمود.
اعلامیه «هواخواهان حزب همبستگی افغانستان در اروپا» به زبان آلمانی توسط میلاد قادر و به زبان فارسی توسط آقای وحید گوهری قرائت گردید. همچنان در لابلای برنامه شعرهای به زبان فارسی و پشتو به خوانش گرفته شد.
این اکسیون اعتراض با خواندن آهنگ «بلا چاو» توسط آقای وحید گوهری پایان یافت.