مظاهره کننده گان رویداد های ٧ و ٨ ثور را تقبیح کردند
- رده: رسانههای انترنتی
- نویسنده: رادیو آزادی
- منتشر شده در پنج شنبه، 12 ثور 1392
این مظاهره کننده ها که تعداد شان به صدها تن می رسید با حمل تصاویر شخصیت های جهادی در کشور، آنها را در قتل افراد ملکی در سه دهه گذشته متهم می کردند. مظاهره کننده ها بر علیه معاونین رییس جمهور کرزی، مداخلات پاکستان و ایران در امور افغانستان و رهبران جهادی که به گفته آنان در ویرانی کابل دست دارند، شعار می دادند.
داود رزمک رهبر حزب همبستگی افغانستان که پیشبرد این مظاهره را بر عهده داشت در صحبت با رادیو آزادی با ننگین دانستن ٧ و ٨ ثور در کشور گفت که آنها قبلاً در مورد راه اندازی این تظاهرات به نیروهای امنیتی اطلاع داده بودند. اما به گفتهء وی نیروهای امنیتی افغان به هنگام آغاز مظاهره مانع حمل تصاویر شخصیت های جهادی گردیدند.
آنها از جامعه جهانی خواستند تا هر چه عاجل با مردم افغانستان کمک کرده و افرادی را که در جنگ های داخلی چند دهه گذشته دست دارند به محاکمه بکشانند. مظاهره کننده ها خواهان برکناری افرادی که به گفته آنان مجرم اند از کرسی های بلند حکومت نیز گردیدند.
وی در ادامه گفت:
«پولیس حالا، چون کسانی هستند که نمی خواهند و مانع مظاهره می شوند به ما می گویند که شما مظاهره بکنید ولی عکس های این رهبران خایین را با خود حمل نکند و چلیپای که بر روی آنها کشیده شده به آنها توهین می شود، اما وقتی که این ها هفتاد هزار کابلی را می کشتند، آن توهین نبود؟»
در عین حال داود امین معاون قوماندانی امینه کابل در محل مظاهره به رادیو آزادی گفت که به مظاهره کنندگان اجازه داده اند تا تصاویر را حمل کنند، اما از آنها تعهد گرفته اند که عکس ها را پاره و نسوزانند. این مظاهره کننده ها می گویند که سی و پنج سال پیش حاکمان خلقی و پرچمی وقت با اجرای کودتای خونین هفت ثور، آشوب را در افغانستان جاری ساختند.
این مظاهره کننده ها قیام ٨ ثور را نیز وسیله چپاول و غارت افغانستان از سوی مجاهدین وقت می دانند. در آن زمان، مجاهدین حکومت داکتر نجیب رییس جمهور آن وقت را سقوط و قدرت را بدست گرفتند. شماری از هواخواهان زن حزب همبستگی افغانستان، در صحبت با رادیو آزادی چنین گفتند.
«اینجا آمدیم که این دو روز سیاه افغانستان که ٧ و ٨ ثور است را محکوم کنیم، بخاطریکه همان جنایت کاران ٧ و ٨ ثور که دعوای جنگ بر ضد روس ها را می کنند، حالا در پارلمان ها و وزارت ها نشسته اند و لذت از دالر امریکا می برند.»
«تنظیم های که حدود ٣٠ سال در افغانستان خون و خیانت کردند، ٦٥ هزار نفر را بخاطر رسیدن به قدرت به قتل رسانیده اند، ما آمده ایم که عاملین همین ٧ و ٨ ثور باید محاکمه شوند. آنها عبارت اند از سیاف، گلبدین، ربانی و دیگران شان.»
اما شماری از شخصیت های جهادی پیشین در کشور، ٨ ثور را روز آزادی و استقلال افغانستان می دانند. سال گذشته نیز همچو یک تظاهراتی در شهر کابل از سوی همین حزب راه اندازی شده بود، اما در آن زمان مظاهره چیان عکس های رهبران جهادی و مقامات بلند رتبه دولتی را به آتش کشیدند.
گفتنی است که تظاهرات روز ٥ شنبه با تدابیر شدید امنیتی برگزار شد. شماری از مردم شکایت دارند که با گذشت ١١ سال تا هنوز هم عدالت انتقالی در کشور عملی نشده است. عدالت انتقالی یک روندی است که در کشورهای بعد از جنگ، مخصوصاً کشورهایی که درگیر جنگ های داخلی می باشند، برای تامین مصالحه و آشتی پایدار، جلوگیری از تکرار جنایات جنگی در آینده، مستند سازی وقایع و جریانات جنگ های داخلی، و شیوه های رسیدهگی به بی عدالتی و مظالم جنگی گذشته، راه اندازی می شود.
کمیسیون حقوق بشر افغانستان نیز در همین خصوص گزارشی را تهیه کرده است اما بنا بر دلایل مختلفی تاکنون این مستند سازی به نشر نرسیده است. این مردم می گویند که زمام داران کنونی بخاطر دست داشتن در قتل مردم، مانع نشر این گزارش می شوند.
پس از تلاش های مکرر برای گرفتن نظر ریاست جمهور در خصوص تقاضای این مظاهره کنندگان، مسوولان در این اداره حاضر به صحبت نشدند.
منبع: رادیو آزادی
در گزارش بالا جمله «آنها از جامعه جهانی خواستند تا هر چه عاجل با مردم افغانستان کمک کرده و افرادی را که در جنگ های داخلی چند دهه گذشته دست دارند به محاکمه بکشانند.» ساخته «رادیو آزادی» میباشد و چنین تقاضایی با خواستهای حزب همبستگی افغانستان مغایرت داشته در اعلامیه و یا اظهارات سخنگویان حزب نیز بیان نگردیده است. برعکس ما برین باوریم که امریکا و متحدانش (یا به گفته رادیو آزادی «جامعه جهانی») خود حامیان و تمویل کنندگان آدمکشان افغان اند و توسل به آنان جهت محاکمه جنایتکاران جنگی را مسخره میدانیم. ما همیشه گفتهایم که تنها مردم ما با اتحاد و مبارزه شان میتوانند خاینان و جانیان را به میز محاکمه بکشانند و بس.