چهارمین کنفرانس مشترک احزاب دموکرات افغانستان و پاکستان

چهارمین کنفرانس مشترک احزاب دموکرات افغانستان و پاکستان

کنفرانس مشترک احزاب دموکرات افغانستان و پاکستان از ۱۴ تا ۱۶ اپریل ۲۰۱۴ در لاهور برگزار گردید. هدف اصلی این کنفرانس را نقش زنان در سیاست و مبارزه برای تساوی حقوق زن و مرد و همچنان مبارزه مشترک نیروهای دموکرات و سیکولر برضد امریکا، ناتو و طالبان  در هر دو کشور، تشکیل می‌داد. چهار تن از اعضای «حزب همبستگی افغانستان»‌ به نمایندگی از افغانستان نیز در این برنامه شرکت جسته بودند.

در چهار دهه جنگ در افغانستان، دولت پاکستان بی‌شرمانه در کشور ما مداخله نموده و با استفاده از مزدوران داخلی‌اش مانند تنظیم‌های هفت‌گانه پشاوری و طالبان قرون وسطایی مردم و ملت ما را به خاک و خون کشانیده‌است. اما از سوی دیگر احزاب مترقی و پیشرو پاکستان، باوجود کوچک‌بودن شان، در مقابل سیاست کثیف دولت این کشور و نقش آی.اس.‌آی قرار گرفته و آن را محکوم نموده‌اند. چون آنان به‌درستی درک نموده‌اند که حساب ملت پاکستان که روزانه به ده‌ها تن شان بنابر فقر مهلک دست به خودکشی می‌زنند، از دولت مزدورپرور شان جدا است.

روز اول این کنفرانس، به چگونگی افزایش حضور فعال زنان در احزاب سیاسی ملی دموکرات اختصاص یافته بود. در نخست شهناز اقبال به نمایندگی از «لیبر عوامی پارتی – حزب کارگران مردم» درمورد مشکلات زنان پاکستان نظرات خویش را ارایه نمود. سپس، نماینده حزب همبستگی پیرامون زندگی رقتبار زنان افغانستان چنین گفت:

«امریکا در کنار دیگر بهانه‌ها برای اشغال افغانستان، حقوق زن را نیز علم نموده و با سوءاستفاده از رهایی زنان به چشم جهانیان خاک پاشید. دولت امریکا تلاش دارد که با نصب چند زن سرکاری و بلی‌گو در کابینه و پارلمان که هیچ نوع اختیاری از خود ندارند و همچون سامان بازی مورد استفاده قرار می‌گیرند تا مردم افغانستان و جهانیان را فریب دهد. امروز با گذشت سیزده سال و سرازیرشدن میلیون‌ها دالر زیر نام زن، وضعیت زنان بدتر شده‌است. ما و شما شاهد ده‌ها قضیه تجاوز جنسی و گوش‌ و بینی‌ بریدن‌ها هستیم. هنوزهم زنان در افغانستان سنگسار می‌شوند. دولت امریکا با در خدمت‌گرفتن رسانه‌ها حضور زنان را در پوهنتون‌ها و مکاتب را به نمایش می‌گذارد ولی اگر چند کیلومتر از شهر کابل و چند شهر محدود دیگر بیرون شویم دیگر خبری از تحصیل برای زنان نیست. در قریه‌ها و مناطق دوردست وضعیت حتا بدتر است و گراف خشونت علیه زنان سیر صعودی دارد، اما دولت‌های امریکا و متحدانش حاضر نیستند تا واقعیت‌ها را برملا سازند. پس این وظیفه ما احزاب دموکرات است تا جنایتی که در حق زنان روا داشته می‌شود را افشا سازیم و با صدای رسا زنان و مردان را برای مبارزه بطلبیم....»

چهارمین کنفرانس مشترک احزاب دموکرات افغانستان و پاکستان

در  روز دوم این کنفرانس، اشتراک‌کنندگان به بحث پیرامون بنیادگرایی و تاثیرات آن بر زنان و احزاب مترقی و دموکرات پرداختند، تا باشد با یک موضع‌گیری مشترک علیه این آفت مبارزه شود. در آغاز، فاروق طارق، رهبر «حزب کارگران مردم»، درمورد مصایبی که مردم پاکستان از حضور بنیادگرایی رنج می‌برند، صحبت نمود. آقای طارق گفتند:

«مدارس دینی پاکستان با حمایت آی.اس.آی و همکاری مالی عربستان سعودی، از فقر مردم استفاده نموده کودکان معصوم را با افکار افراطی تربیت می‌کنند. اکثریت مردم پاکستان در فقر زندگی می‌کنند و توان پرداخت مصارف مکتب و پوهنتون خصوصی را ندارند، مکتب‌های دولتی کیفیت پایین درسی دارند. دولت هم سالانه فیصدی اندک بودجه دولتی را برای معارف تخصیص می‌دهد. بناً وضعیت پاکستان بستر خوبی برای پرورش طالبان و دیگر بنیادگرایان شده‌است. مردم مجبور می‌شوند تا اطفال شان را به مدارس دینی که هم پول می‌دهند و غذا و هم لباس، بفرستند. لذا دامنه بنیادگرایی در این کشور هر روز گسترش می‌یابد....

تا زمانی که دین از دولت جدا نشود و بودجه معارف بیشتر نگردد و بر علاوه آن مبارزه پیگیر و منطقوی علیه بنیادگرایی صورت نگیرد، ناممکن است تا بتوان از شر بنیادگرایی نجات یافت....»

سپس نماینده حزب همبستگی درمورد تاریخچه بنیادگرایی صحبت نموده، افزود:

«اخوان‌المسلمین در مصر در ۱۹۲۰ توسط مامورین استخبارت انگلیسی و با همدستی دربار ملک فاروق ساخته شد تا مانع رشد جنبش‌های دموکرات، چپ و سکولار و گسترش نفوذ شوروی در کشورهای عربی شود. از این رو می‌توان گفت که اخوان‌المسلمین همیشه در خدمت کشورهای امپریالیستی قرار گرفته‌است. دولت‌های امپریالیستی با استفاده از این نیروی مرتجع کشورهای متعددی را تحت تسلط خویش درآورد‌ه‌اند. امروز تمام مردم دنیا می‌دانند که احزاب هفت‌گانه پشاوری و طالبان و القاعده توسط سیا با امکانات مالی عربستان در پاکستان تاسیس یافت. احزاب و نهادهای بنیادگرا برای سرکوب و جلوگیری از رشد احزاب مترقی و پیشرو ابزاری کارا بوده‌اند:‌ در فلسطین، سازمان تروریستی حماس توسط اسراییل جهت جلوگیری از رشد "سازمان آزادی‌بخش مردم فلسطین" تاسیس شد؛ در ایران، رژیم خمینی به‌طور پنهانی توسط دولت امریکا حمایت گردید تا قدرت به دست نیروهای پیشرو این کشور نیافتد؛ در عراق و سوریه بنیادگرایان توسط دولت امریکا و دیگر کشورهای ناتو حمایت می‌شوند....»

در اخیر سخنرانی، نماینده حزب همبستگی به پرسش‌های اشتراک‌کنندگان پرداخت. مهم‌ترین آن درمورد علت تحریم انتخابات ریاست‌جمهوری توسط حزب همبستگی بود. نماینده حزب همبستگی گفت که اگرچه ما انتخابات را رکن اساسی دموکراسی می‌دانیم ولی در یک کشور اشغال‌شده به مثل افغانستان، انتخابات پروسه مضحک است چون تعیین‌کننده رییس‌جمهور این کشور مردمش نه بلکه اشغالگران اند.

در پایان این کنفرانس، نماینده‌های هردو کشور در کنفرانس مطبوعاتی شرکت جستند که انعکاس وسیعی در رسانه‌های پاکستان داشت.

مقالات برگزیده

مقالات رسیده

هنر و ادبیات

از صفحات تاریخ ما

تعداد مهمانان حاضر: 548 نفر