سخنرانی قسیم اخگر در جشنواره‌ اعلام «حزب همبستگی افغانستان»

قسیم اخگر

ضمن ابراز تسلیت به خانواده و بازماندگان آقای قسیم اخگر و آزاداندیشان افغانستان، ویدیو و متن سخنرانی اندیشه‌برانگیز و آگاهی‌بخش آقای اخگر را که در جشنواره‌ اعلام موجودیت «حزب همبستگی افغانستان» به تاریخ ۲۹ حمل ۱۳۸۳ ایراد نموده بودند، به نشر می‌رسانیم:

اینك به مرحله‌اى رسیده‌ایم كه از طرف صحبت‌هایی در مورد دموكراسى، آزادى، پلورالیزم و ارزش‌هاى مدنى شنیده مى‌شود. امروز از دموكراسى‌ای صحبت مى‌شود كه در واقعیت خود دموكراسی اعطایی، دموكراسی هوایی و دموكراسی‌ایست كه از روی ارفاق و قسماً دلسوزی، به‌خاطر ایجابات استراتیژیك اربابان حاكم بر جهان، به ما داده شده است. صریحاً باید بگوییم كه این دموكراسی‌ای نیست كه ما خواهانش بودیم. دموكراسی میراث شهدای ماست، ارثیه‌ی خون هزار شهید است كه علیه استبداد، ستم، تروریزم و استعمار رزمیده‌اند. دموكراسی هدیه‌ی واصف قندهاری است كه در پای توپ گفت: ترك جان و ترك مال و ترك سر / در ره مشروطه اول منزل است. دموكراسی ارمغان خون پاك عبدالرحمان لودین معروف به كبریت است كه بدون محاكمه توسط نادرشاه در پای درختی در قصر دلكشاه اعدام شد. دموكراسی میراث محمودی فقید و میراث زولانه‌های غبار است. و اعلام تولد «حزب همبستگی افغانستان»، از فرزندان آن بزرگواران، كه امروز شاهد آن هستیم می‌تواند برای ما مایه امید باشد برای اینكه اینان كسانی نیستند كه یكشبه پس از غرش بی-۵۲ دمكرات شده باشند. این‌ها از قماش فلان بنیادگرای قاتل مزدور اجنبی نیستند كه یكباره همه شعارهای قبلی خود را گذاشته و دمكرات شده باشند، بی‌آنكه بفهمند دموكراسی یعنی چه.

از پیروان خط امام و ولایت فقیه تا مریدان جنرال اختر عبدالرحمان و مزدوران آی.ایس.آی. و غیره، همه یكشبه دمكرات شده‌اند. طبیعی است كه دمكراسی این‌ها نیز از قماش اسلام شان است، طوری كه در زمان اشغال كشور ما توسط اتحاد شوروی، این‌ها از روس اسلحه می‌گرفتند و هم‌دیگر را می‌كشتند. امروز هم كه اینان می‌گویند ما دمكرات هستیم و دموكراسی با اسلام هیچ اختلاف ندارد، منظور شان واقعاً این نیست كه ما دمكراسی را قبول داریم منظور اساسی چیز دیگر است. در نظر آنان دمكراسی همان تعبیری از اسلام است كه به كمك ماموران آی.ایس.آی كل پشاور را به پولیگون رشیدترین فرزندان آزادی‌خواه مردم افغانستان تبدیل كردند.

«امان‌الله و یارانش یک عمر برای دموکراسی رزمیده بودند و به آن اعتقاد داشتند، در حالی که مجریان دموکراسی حاضر ما نه به آن باوری دارند و نه بخاطر آن مبارزه کرده‌اند. امان‌الله برای اعتقادش به دموکراسی حتی از پدر تاجدارش گذشت و کاکایش را به زندان افکند.»
قسیم اخگر
بی.بی.سی فارسی، ٩ اگست ٢٠٠٩

دموكراسی مرحله‌ای از بلوغ انسانی است. بلوغ را نمی‌شود گدایی كرد، آزادی و دموكراسی را هم نمی‌شود گدایی كرد. آنچه به عنوان گدایی به دست بیاید هرچه باشد آزادی دموكراسی نیست. دوستان! با پای همسایه، با پای بیگانه به بهشت نمی‌شود رفت و اگر پای همسایه بتواند شما را به بهشت ببرد، بازهم بهشتی نمی‌شوید، بهشت محصول كار و مبارزه مردم ما است.

برگزاری این مجلس و این تقریب شكوهمند می‌تواند برای من این امیدواری را بدهد كه در دادگاه، ما جواب خواهیم داشت كه ما بودیم، هرچند در هیچ بلندگویی سخن‌های ما شنیده نشد، از دوره مشروطه‌خواهان، از دوره‌ی واصف قندهاری، عبدالرحمان لودین معروف به كبریت، سرور جویا و غلام محمد غبار تا شهدای كه در پولیگون‌‌های دمكراتیك رفقا در پلچرخی و یا پولیگون‌های اسلامی برادران در پشاور خون پاك شان نشانه‌ی داعیه‌ی برحق آزادی بیان هست، بودیم و خواهیم بود. و امروز حزب همبستگی این شهامت را به خرج داده تا همین فریاد در خون خفته‌ی عزیزان ما را انعكاس تازه‌ای ببخشد.

مقالات برگزیده

مقالات رسیده

هنر و ادبیات

از صفحات تاریخ ما

تعداد مهمانان حاضر: 658 نفر