تظاهرات علیه اعدام های حکومت ایران
- رده: رسانههای انترنتی
- نویسنده: سلام وطندار
- منتشر شده در دوشنبه، 11 دلو 1389
صدها تن از هواداران حزب همبستگی افغانستان در کابل، بلخ، هرات و ننگرهار علیه اعدام های سیاسی در ایران و اذیت افغان ها در آن کشور دست به راه پیمایی زدند.
حزب همبستگی افغانستان در ماه میزان سال روان در وزارت عدلیه ثبت شده است و پیش از این نیز علیه ایران راه پیمایی هایی برگزار کرده بود. در ماه گذشته در راه پیمایی که این حزب علیه توقف تانکرهای تیل افغانستان در ایران راه اندازی نموده بود، هوادارانش به سوی سفارت ایران در کابل سنگ و رنگ پرتاب کردند.
محمدداوود رزمک رییس حزب همبستگی گفت: به فراخوان کمیته بین المللی علیه اعدام، آنان راه پیمایی نموده و همبستگی شان را با ملت های آزادی خواه جهان اعلام می کنند. آقای رزمک افزود به دلیل این که ایران بیشترین بازداشت های سیاسی و اعدام ها را در جهان دارد، آنان نیز شعارهای شان را بیشتر علیه حکومت آن کشور آماده کرده اند.
هرچند اعدام در افغانستان نیز وجود دارد، رییس حزب همبستگی افغانستان می گوید آنان با اعدام مجرمان اعتراض ندارند، اما با اعدام های سیاسی مخالف اند.
راه پیمایان که پلاکارت ها و تصاویری از زندانیان سیاسی ایران را نیز با خود حمل می کردند، خواهان آزادی زندانیان سیاسی در ایران شدند. سهیلا یک تن از راه پیمایان گفت، آنان با راه اندازی این راه پیمایی اعتراض مدنی شان را علیه اعدام و زندانیان سیاسی بیان می کنند. این راه پیمایان می خواستند تمثالی از احمدی نژاد رییس جمهور ایران را در مقابل سفارت آن کشور در کابل به آتش بکشند، ولی پلیس مانع گردید.
اما این راه پیمایان تصاویری از احمدی نژاد را پاره نموده و زیر پا کردند. در ولایت ننگرهار، هرات و بلخ نیز هواداران این حزب علیه حکومت ایران شعار داده خواهان منع مداخله آن کشور در افغانستان واذیت افغان های مهاجر شدند.
راه پیمایان در این ولایات نیز خواهان توقف اعدام زندانیان سیاسی شدند. در راه پیمایی چندی پیش طرفداران این حزب تصاویری چندتن از نمایندگان پارلمان را با خود حمل می کردند و آنان را جاسوسان ایران خطاب کرده بودند.
سیدحسین عالمی بلخی یکی تن از نمایندگان پارلمان که از سوی هواداران حزب همبستگی افغانستان به جاسوسی برای ایران متهم شده بود این ادعا را دروغ خواند.
آقای بلخی به سلام وطندار گفت این حزب بقایای احزاب خلق و پرچم می باشند و به خاطر دشمنی که با مجاهدین دارند علیه وی اتهام بسته کرده است.
وی افزود تصمیم دارد علیه این حزب به قوه قضاییه مراجعه کند. در ویب سایت رسمی حزب همبستگی افغانستان اهداف این حزب توضیح داده شده است.
«افغانستان مستقل، آزاد، دموكراتیك و یکپارچه، وحدت ملی بر پایه استقرار و تحكیم دموكراسی استوار بر سکیولاریزم، تـسـاوی حـقـوق زن و مـرد و تمامی ملیت های کشور، مـبـارزه بر ضد هر نوع بنیادگرایی و مداخلات خارجی و خروج فوری نیروهای اشغالگر امریکایی و ناتو از کشور» مواردی است که اهداف این حزب عنوان شده است.
داوود رزمک رییس این حزب می گوید آنان ازسوی هیچ کشوری تمویل نشده و از پول عضویت اعضایش تمویل می شود.
وی افزود حزب همبستگی افغانستان در سال ۱۳۸۳ به فعالیت آغاز کرد، اما به دلیل مشکلات مالی بعدا فعالیت اش متوقف شد، اما حالا دوباره به فعالیت آغاز کرده اند.