بزرگداشت حزب همبستگی از قهرمانان گمنام افغانستان
- رده: تصاویر
- نویسنده: حزب همبستگی افغانستان
- منتشر شده در پنج شنبه، 02 ثور 1395
«حزب همبستگی افغانستان» به تاریخ ۲۶ حمل ۱۳۹۵ با برگزاری محفلی از دو قهرمان گمنام وطن ما بزرگداشت به عمل آورد. دو وطندوستی که برای حفظ اسناد مهم تاریخی سرزمین ما، زندگی شان را به خطر انداخته و با احساس مسوولیت در نگهداری آن تلاش ورزیدند. ایندو، نجیب اکبری (مسوول بخش اسناد تاریخی آرشیف ملی افغانستان) و خواجه احمدشاه صدیقی (مدیر عمومی لابراتوار آرشیف افغان فلم) اند.
این برنامه با حضور خانم بلقیس روشن زن مبارز و شجاع کشورما، داوود رزمک رییس «حزب همبستگی افغانستان»، سیلی غفار سخنگوی حزب و جمعی از اعضا و هواداران حزب در کابل برگزار گردید.
نجیب اکبری (مسوول بخش اسناد تاریخی آرشیف ملی افغانستان)
در ابتدای محفل، نجیب اکبری از تجربیاتش درمورد چگونگی حفظ اسناد مهم تاریخی آرشیف ملی در زمان جنگهای تنظیمی و طالبی صحبت نمود:
«...مشکلات و جنگهای زیادی بر ما تحمیل شد، در طول این جنگها، خصوصاً در وقت طالبان و مجاهدین، کوششهای فراوانی کردیم که این اسناد برای شان معلوم نشود و حفظ بماند...»
وی خاطرنشان نمود که تعدادی کوشش کردند با پیشنهاد پول و یا تهدید بعضی اسناد پرارزش را از او بگیرند اما او هیچگاهی تسلیم نشده است. آقای اکبری وعده سپرد که به قیمت جانش از این اسناد حفاظت خواهد کرد:
«تهدیدهای زیادی شدیم، اما من، خودم و فامیلم را فدای این وطن، فدای این خاک و فدای این آثار میکنم. هویت ما و شناخت افغانستان به روی اسنادی است که در آرشیف ملی قرار دارند. تا جایی که امکان دارد و تا جایی که یک قطره خون در جان ماست از آنها حفظ و نگهداری میکنیم.»
خواجه احمدشاه صدیقی (مدیر عمومی لابراتوار و آرشیف افغان فلم)
در ادامه آقای خواجه احمدشاه صدیقی نخست در مورد آرشیف افغان فلم معلومات داد و سپس از خاطراتش از ایام جنگهای کابل را بیان نمود:
«وقتی رژیم حفیظ الله امین مستقر شد، تصاویر اشخاصی که مورد قبول شان نبود را از بین بردند. اما کوششهای زیادی کردیم فلمهای اوریجنال [اصل] آن نزد ما کاملاً حفظ شود... زمانی که تنظیمهای جهادی در سال ۱۳۷۱ باهم درگیر شدند در آرشیف افغان فلم راکت اصابت کرد. در صدد شدیم که هرچه عاجلتر آرشیف را به جای دیگری انتقال دهیم.... زمانی که طالبان مستقر شدند، به ما مکتوب رسید که همه آثار تصویری و صوتی باید نابود شوند. تصمیم گرفتیم به قیمت جان ما هم که شده آرشیف را نگهداری کنیم.»
پس از سخنرانیها، اشتراک کنندگانی که تحت تاثیر شدید روحیه میهنپرستانه ایندو قرار گرفته بودند سوالاتی که در مورد آرشیف افغان فلم و آرشیف ملی داشتند از آقای نجیب اکبری و خواجه احمدشاه صدیقی پرسیدند که آنان به پاسخ پرداختند.
از خانم بلقیس روشن خواسته شد تا تقدیرنامه آقای نجیب اکبری را به او تقدیم کند.
در اخیر «حزب همبستگی افغانستان» تقدیرنامههایی را که برای این هموطنان شریف ما در نظر گرفته بود به آنان سپرد. از خانم بلقیس روشن خواسته شد تا تقدیرنامه آقای نجیب اکبری را به او تقدیم کند. خانم بلقیس طی سخنانش بیان داشت که مثل آقای صدیقی و اکبری صدها قهرمانی داریم که گمنام اند و یا دولتهای مزدور خواستند که این افراد ملی ناشناخته باقی بمانند:
«در بسیاری از جاها گفته میشود که "قهرمانان مردم افغانستان کیها اند؟ شما نام بگیرید؟" ما میگوییم که قهرمانان مردم افغانستان اکثریت هستند جز یک مشت اقلیت خاین.»
سیلی غفار: «خوشبختانه قهرمانانی هم داشتیم که توانستند این گنجینه تاریخی را با قبول خطرات بزرگی پاسبانی کنند.»
سیلی غفار سخنگوی حزب همبستگی ضمن تقدیم تقدیرنامه محترم خواجه احمدشاه صدیقی گفت:
«حفظ آثار باستانی و میراثهای فرهنگی ما از ارزش والایی برخوردار است، اما متاسفانه در این چند دهه اخیر حکومتهای خودفروخته و پوشالی همیشه تلاش کردند این آثار را نابود کنند. قسمی که دیدیم از تنظیمهای هفتگانه و هشتگانه گرفته تا خلق و پرچم و طالبان این ارزشهای والای افغانستان را لیلام کردند و به پاکستان و کشورهای دیگر فروختند. خوشبختانه قهرمانانی هم داشتیم که توانستند این گنجینه تاریخی را با قبول خطرات بزرگی پاسبانی کنند. به عناصر آگاه و وطندوست و باوجدان است که از این فرزندان اصیل کشور به عنوان قهرمانان تقدیر به عمل آورده و زندگی آنان را سرمشق قرار دهند.
بدبختانه دولت فعلی چون یک دولت مزدور است همیشه جنایتکاران را تقدیر نموده و آنان را قهرمان ساخته اند. بطور مثال کرزی با بیشرمی مدال شاه امانالله خان قهرمان را به گردن بوش جنایتکار آویخت!»
محفل با سخنان داوود رزمک رئیس حزب همبستگی پایان یافت:
«قهرمانانی را که استخبارات و بیگانگان میسازند و تحمیل میکنند، موقتی بوده و با گذر عمر کوچک لای خاک شده و میروند. اما قهرمانانی را که تاریخ و ملت ما تصدیق میکنند قهرمانان واقعی اندو ماندگار میمانند.
"حزب همبستگی افغانستان" این را وظیفه خود میداند تا به کوچه کوچهی افغانستان رفته و این قهرمانان گمنام را در مقابل قهرمانان کاغذی علم نموده به مردم و نسل جوان به معرفی بگیرد.»
قابل یادآوریست که آقای اکبری و صدیقی هردو زندگی فقیرانهای داشته از مشکلات شدید صحی رنج میبرند. «حزب همبستگی» وعده سپرده که با جمعاوری اعانه از اعضا و دوستدارانش در زمینه تداوی آنان در هر سطحی که مقدور است همکاری نماید.