فلم «گانگستر امریکایی»: انتقال مواد‌مخدر در تابوت‌های نظامیان امریکا

فلم «گانگستر امریکایی»

در جریان جنگ ویتنام که به شکست مفتضحانه‌ امریکا منجر گردید، مقادیر زیاد مواد‌مخدر تولیدشده در آسیا در طیاره‌های نظامی به خاک امریکا انتقال داده شده، به قیمت گزاف جهت به اعتیاد کشانیدن جوانان به فروش می‌رسید. از آنجایی که بیش از ۵۵ هزار نظامی امریکایی در ویتنام کشته شده، اجساد شان به امریکا منتقل گردید، به آسانی هزاران کیلو هیرویین در تابوت‌ها جاسازی و وارد آن کشور گردید.

«گانگستر امریکایی» (American Gangster) فلم مشهور هالیود است که براساس داستان واقعی به این قضیه پرداخته‌است. این فلم زندگی یکی از قاچاقیان بزرگ موادمخدر به نام فرنک لوکاس را به تصویر می‌کشد که در زمان جنگ ویتنام، در تبانی با مقامات ارتش امریکا، در تابوت‌های عساکر کشته‌شده امریکایی هیرویین را از ویتنام به امریکا انتقال می‌داد.

پوستر فلم «گانگستر امریکایی»
پوستر فلم «گانگستر امریکایی»
این فلم را از شبکه تورنت دانلود کنید.

این فلم توسط ریدلی سکات (Ridley Scott) کارگردانی شده و بازیگران اصلی آن دنزل واشنگتن (Denzel Washington) و رسل کرو (Russell Crowe)، دو هنرمند نام‌آور هالیود اند. تدارک ساخت این فلم با بودجه صد میلیون دالر از سال ۲۰۰۰ آغاز شد و در نیویارک و تایلند صحنه‌برداری شده در سال ۲۰۰۷ وارد بازار گردید. تا کنون این فلم نامزد ۲۱ جایزه از جمله دو اسکار شده‌است.

فرنک لوکاس (دنزل واشنگتن) با مرگ رییس مافیای باندش، ریاست را به دست گرفته و می‌خواهد انحصار مافیای موادمخدر ایتالوی‌ها را در امریکا بشکند. او خود به‌طور مستقیم به قسمت‌هایی از آسیای شرقی مانند ویتنام و تایلند آمده و با زارعان خشخاش قرارداد خرید هیرویین می‌بندد و به کمک روابطش در پایگاه‌های نظامی امریکا در ویتنام و دادن رشوت هنگفت به توافق می‌رسد که این مواد را در تابوت‌های عساکر امریکایی جاسازی نموده، به امریکا انتقال دهد.

او موادمخدر واردشده را در مکان‌های مخفی تحت نام «جادوی آبی» بسته‌بندی کرده، با کیفیت دو چند و نصف قیمت موادمخدر مافیای ایتالیا می‌فروشد و عاید سرشار به دست می‌آورد. فرنک لوکاس تمامی اعضای خانواده خود را به نیویارک دعوت کرده و پسران فامیلش را نیز در این تجارت به کار می‌اندازد.

درحالی‌که اکثر مقامات و سران پولیس با گرفتن رشوه در برابر تجارت موادمخدر چشم می‌پوشند، اما در مقابل پولیس خوش‌نام و مبرا از فساد به نام ریچی رابرتس (رسل کروو) است که در عین حال محصل حقوق است، صادقانه می‌خواهد به کشور و جامعه خود خدمت کند گرچه از راه نه چندان قانونی یا رسمی. او تحت فشارهای شدیدی قرار دارد که پشت این قضیه را رها کند، اما او با قبول سختی‌ها به ماموریتش پافشاری کرده، گروهی از افراد وارد در مسایل موادمخدر را گردهم آورده درباره فرنک لوکاس دست به تحقیقات گسترده می‌زند. او به ثبوت می‌رساند که فرانک «خطرناکترین مرد کوچه‌های شهر است». بالاخره موفق می‌شود که راز تابوت‌های حاوی موادمخدر را کشف نموده، لوکاس را دستگیر و وادار به همکاری با پولیس نماید. این همکاری باعث می‌شود که چندین مامور بلندپایه پولیس دیگر نیز شناسایی و به دام افتند، از آن جمله یکی دست به خودکشی می‌زند. در بدل کمک فرنک با پولیس، ریچی شخصا کار وکالت فرانک را پیش برده بدین صورت مدت مجازات زندان او به ۱۵ سال تقلیل می‌یابد.

راسل کرو در نقش ریچی رابرتس
راسل کرو در نقش ریچی رابرتس

بعد از انتشار فلم در سال ۲۰۰۷، فرنک لوکاس و ریچی رابرتس با تحسین کار دنزل واشنگتن و رسل کروو گفتند که قسمت‌هایی از فلم دراماتیک شده و اغراق‌آمیز اند، ولی درمورد حقیقی‌بودن نکات اصلی و مهم فلم اعتراف نمودند. درمورد این که آیا واقعا موادمخدر در تابوت‌ها جاسازی می‌شد، لوکاس در یک مصاحبه با «نیویارک پست» می‌گوید: «بلی! هاهاها، آخر چه کسی تابوت یک سرباز را تلاشی می‌کند؟ هاهاها...» و برای جاسازی، ابزار نجاری را از امریکا به ویتنام برده بودند تا مخفیگاهی در زیر تابوت بسازند که ظرفیت ۶ تا ۸ کیلو هیرویین را داشته باشد و به این شکل در هر بار تقریبا ۵۰۰ تابوت منتقل می‌شد، یعنی به‌طور اوسط ۳۵۰۰ کیلو مواد مخدر، که روزانه به گفته لوکاس یک میلیون دالر عاید برایش دربر داشت، به چنگش می‌آمد. وی درمورد روابطش در ویتنام می‌گوید که خیلی زیرکانه عمل نموده در تابوت‌های عساکر چاق مواد را جاسازی می‌کرد تا کسی به وزن زیاد تابوت شک نکند.

او درمورد این که آیا واقعا به پولیس‌های فاسد دیگر باج می‌داد، جواب مثبت داده می‌گوید که این پولیس‌ها مربوط «دیپارتمنت پولیس نیویارک» (NYPD) بودند. او از دخیل‌بودن مقامات بلندپایه دیگر امریکایی نیز سخن گفت که در بدل دریافت پول زمینه ورود و توزیع موادمخدر را مهیا می‌کردند.

دینزل واشنگتن در نقش فرانک لوکاس
دینزل واشنگتن در نقش فرانک لوکاس

فلم با وجود داشتن چند نکته قابل توجه و آگاهی‌بخش به سبک اکثر فلم‌های هالیودی، در صحنه‌های پایانی می‌کوشد دست دولت امریکا در این قضیه را پنهان نگه‌دارد. ضمنا فرنک لوکاس با همه جنایاتش از ابتدا تا انتها فردی نجیب و باشکوه نشان داده می‌شود. اما حقایق تاریخی و اسناد فراوانی وجود دارند که دخالت دولت امریکا در قاچاق موادمخدر را برملا می‌سازند. یکی از نوشته‌های قبلی سایت «حزب همبستگی افغانستان» از زبان جیمز کاسبولت کارمند سابق ام.آی.شش انگلستان فاش می‌سازد که چگونه نهادهای مهم دولت امریکا و انگلستان گردانندگان اصلی تجارت موادمخدر در جهان اند و برای انجام برنامه‌های استعماری از آن به‌حیث ابزاری سود می‌برند. در بخشی از این مقاله گفته می‌شود:

«...من بین سال‌های ١٩٩٥ الی ١٩٩٩ در پروژه Black Ops جهت انتقال کوکایین بین شهرهای لندن و برایتون برای ام.آی.شش کار می‌کردم. پدرم، پیتر کاسبولت نیز مامور ام.آی.شش بود و با CIA و مافیای روم در کار قاچاق کوکایین در داخل انگستان کار می‌کرد...

در سال‌های ١٩٨٧ که کوکایین وسیعا در امریکا مورد استفاده قرار می‌گرفت، بل کلنتن، رییس جمهوری بعدی امریکا، گورنر ایالت آرکانزاس بود که با سی.آی.ای در این تجارت دست داشت و هر ماه معادل صد میلیون دالر کوکایین از طریق میدان‌هوایی منا در این ایالت وارد می‌شد.»

امروز که افغانستان بزرگترین تولیدکننده مواد‌مخدر است و بیش از ۹۰٪ تریاک جهان را تولید می‌کند، ده‌ها میلیارد دالر از این تجارت سودآور نصیب کشورهای اشغالگر و بخصوص امریکا و انگلستان می‌گردد. راز انتقال این مواد از کشور ما توسط طیاره‌های نظامی، که هیچ‌گونه نظارت و کنترولی بر آن‌ها وجود ندارد، ممکن چند دهه بعد فاش گردد. یکی از دلایل اشغال افغانستان توسط امریکا و ناتو در تبدیل افغانستان به مرکز مواد‌مخدر نهفته‌است چون بعد از تجارت اسلحه و نفت، موادمخدر از نظر سودآوری مهمترین قلم تجارتی در جهان را می‌سازد و با حضور نظامی امریکا در افغانستان، این کشور چنگش را بر این ماده دالرزا محکم‌تر ساخت تا با سود سرشار آن، اقتصاد ورشکسته‌اش را تسکین بخشد.

مقالات برگزیده

مقالات رسیده

هنر و ادبیات

از صفحات تاریخ ما

تعداد مهمانان حاضر: 170 نفر