طیاره‌های پیشرفته اردوی افغانستان کجا شدند؟

طیاره‌های پیشرفته اردوی افغانستان کجا شدند؟

دولت امریکا چهار طیاره جنگی نوع سوپرتوکانوی A-29 برازیلی را به افغانستان خیرات داد که روزها وزارت دفاع کشور اعلانات تلویزیونی به نشر رسانیده به این مناسبت پایکوبی راه انداخته بود! دولت امریکا از ۲۰۱۱ قرارداد ۴۲۷ میلیون دالری را برای خرید و تسلیم‌دهی ۲۰ فروند از این طیاره‌ها به افغانستان امضا کرده بود که معلوم نیست این مبلغ «بلاعوض» است یا بر بار قرض بر ملت ما افزود شده است. یک دلیل تاخیر فرار دو پیلوت افغان بود که در خاک امریکا برای آموزش این جنگنده‌ها تحت تربیت قرار داشتند.

با آنکه مقامات افغان این طیاره‌ها را پیشرفته و دارای امکانات وسیع توصیف کردند، اما اطلاعات منتشره در رسانه‌های غربی می‌رسانند که آنچه به افغانستان سپرده شد در مقایسه با تکنولوژی امروزی، کاملا ساده و متعلق به معیارهای پنجاه سال قبل اند. البته نباید فراموش کرد که امریکا همیشه تجهیزات تاریخ‌زده و بیکاره را به افغانستان واگذار کرده است. بر اساس گزارش ماه اکتوبر ۲۰۱۴ بازرس ویژه امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار)، ارتش امریکا شانزده فروند از جمله ۲۰ طیاره باربری ایتالیایی را که به ارزش بیش از ۴۸۶ میلیون دالر برای نیروی هوایی افغانستان خریداری نموده بود به دلیل فرسوده و پرمصرف بودن پرزه کرده به قیمت حدود ۳۲ هزار دالر پس فروخته است!

طیاره‌های اردوی افغانستان در میدان هوایی خوست که به چنگ مجاهدین افتادند و به احتمال قوی حالا در اختیار ارتش پاکستان قرار دارند.
طیاره‌های اردوی افغانستان در میدان هوایی خوست که به چنگ مجاهدین افتادند و به احتمال قوی حالا در اختیار ارتش پاکستان قرار دارند.

در گذشته افغانستان از قوای هوایی قدرتمند در سطح منطقه برخوردار بود که جنگنده‌های پیشرفته در اختیار داشت که پاکستان از آن هراس داشت بنا بعد از هجوم تنظیم‌ها بر کابل، ارتش پاکستان و صدراعظم وقت آن کشور نوازشریف از طریق نوکران اخوانی‌اش فوری دست به کار شده ابتدا اردوی افغانستان را منحل نموده به جایش داره‌های دزدان را حاکم ساخت و بعد زمینه را برای خرید و انتقال تجهیزات پیشرفته آن به پاکستان مهیا نمود. حزب مسلم لیگ نوازشریف همواره در برابر رقیبش «حزب مردم پاکستان» از این شعار کار می‌گرفت که «شما داکه را از دست دادید، ما کابل را به چنگ آوردیم». به تاریخ ۲۲ فبروری ۱۹۹۳ در جریان استیضاح نوازشریف در پارلمان مرکزی آن کشور، وی در دفاع از خود گفت: «بلی من باید بروم چون مهم‌ترین و مجهزترین ارتش را در منطقه که خطر کلانی به امنیت ملی ما به‌حساب می‌رفت از هم پاشانیدم.... تصور کنید که ادامۀ هم‌کاری‌های استراتیژیک افغانستان با هندوستان چه بلایی را سر ما می‌آورد؟»

شورای نظار مسعود بیشترین طیاره ها و راکت‌های پیشرفته اردوی افغانستان را در اختیار گرفت که امروز از آنها خبری نیست.
شورای نظار مسعود بیشترین طیاره ها و راکت‌های پیشرفته اردوی افغانستان را در اختیار گرفت که امروز از آنها خبری نیست.

وسایل نظامی پیشرفته افغانستان اکثرا از طریق خاینان افغان به پاکستان تحویل داده شد که امروز ارتش پاکستان با توسل به آن زور نظامیش را به رخ ما می‌کشد. قرار اطلاعات موجود، با سقوط دولت نجیب، قوای هوایی افغانستان صاحب حدود ششصد طیاره مختلف‌النوع و فعال بود که در هر گوشه افغانستان به چنگ جهادی‌ها افتادند و هرکدام با آن تجارت نموده اکثر آنها را رایگان و یا به نرخ کاه به پاکستان واگذار کردند. از جمله میدان هوایی خوست به چنگ مولوی جلال‌الدین حقانی افتاد که به حدی تجهیزات و آهن‌پاره به پاکستان صادر نمود که به «مولوی کبار» شهرت یافته بود.

روزنامه «فرنتیرپست» پاکستان به تاریخ ۹ اکتوبر ۱۹۹۲، انتقال یک طیاره اردوی افغانستان به پشاور را گزارش داد.
روزنامه «فرنتیرپست» پاکستان به تاریخ ۹ اکتوبر ۱۹۹۲، انتقال یک طیاره اردوی افغانستان به پشاور را گزارش داد.

یا باآنکه اسناد فروش غیرقانونی طیاره نه میلیون‌ دالری توپولوف ۱۵۴ شرکت آریانا در سال ۱۳۷۹ توسط برهان‌الدین ربانی (از طریق نماینده‌اش در ایران انجنیر عبدالرحیم) به «شرکت هواپیمایی کاسپین» ایران به قیمت حدود چهارونیم لک دالر رسانه‌ای شد، اما نه تنها بازخواستی از سوی دولت صورت نگرفت که ربانی به جای گرفتن لقب «طیاره‌دزد»، لقب کاذب «قهرمان صلح» را از طریق حکومت چپاولگران کمایی کرد.

روزنامه «دی نیوز انترنیشنل» پاکستان به تاریخ ۱۷ دسامبر ۱۹۹۴ زیر عنوان «افغانستان در حال فروش» در اوج جنگهای تنظیمی کابل تصویری از یک زره‌پوش متعلق به اردوی افغانستان را به چاپ رسانید که پولیس سرحدی پاکستان آنرا در بدل فقط ۱۵۰هزار کلدار از نزد یک قومندان جهادی خریداری کرده است.

اسناد فروش غیرقانونی طیاره آریانا توسط برهان‌الدین ربانی به ایران سال‌ها قبل در رسانه‌ها انتشار یافت اما به دلیل جو معافیت برای غارتگران، هیچ‌گاهی وی و شرکای جرمش مورد بازخواست قرار نگرفتند.
اسناد فروش غیرقانونی طیاره آریانا توسط برهان‌الدین ربانی به ایران سال‌ها قبل در رسانه‌ها انتشار یافت اما به دلیل جو معافیت برای غارتگران، هیچ‌گاهی وی و شرکای جرمش مورد بازخواست قرار نگرفتند.

در ذیل لیست تعدادی از طیاره دزدان دوران حاکمیت حاکمیت روس را می‌بینید که در فیسبوک وسیعا پخش شده است. آیا فرد باوجدانی از میان جهادی‌ها یافت خواهد شد که لیست طیاره‌دزدان تنظیمی را که تعداد شان به مراتب بیشتر از لیست کنونی است جمعاوری و انتشار دهد؟

فهرست آنعده افغان هاییکه هواپیما و چرخبال های قوای هوایی کشور را به پاکستان انتقال داده اند:

١: تورن جمال الدین رباینده جیت (می-٨ ) از میدان کندهار به تاریخ: ٠٧.٠٢.١٣٥٩
٢: تورن محمد نبی رباینده طیاره (سو-٧ ) از میدان کندهار به تاریخ: ٢٧.٠٨.١٣٦٢
٣: جگرن فقیرمحمد رباینده طیاره (ان-٢٦ ) از میدان کابل به تاریخ: ٠١.٠٧.١٣٦٢
٤: تورن محمدحسین رباینده جیت (ام-٢٥) از میدان خوست به تاریخ: ٠٤.٠٢.١٣٦٤
٥: محمد داوود سلطان زوی رباینده طیاره (میگ-٢١) از میدان بگرام به تاریخ: ٠١.٠٨.١٣٦٥
٦: عبدالمالک رباینده طیاره (ان-٢٦) از میدان بگرام به تاریخ: ٣٠.٠٢.١٣٦٧
٧: تورن اسدالله رباینده طیاره (میگ-٢١) از میدان بگرام به تاریخ: ٠١.٠٨.١٣٦٧
٨: تورن سخی الله رباینده طیاره (می-٣٥ ) از میدان کندهار به تاریخ: ١٢.٠٤.١٣٦٨
٩: تورن محمد حاد رباینده طیاره (می-٢٥) از میدان کندهار به تاریخ: ١٢.٠٤.١٣٦٨
١٠: تورن جان محمد رباینده طیاره (سوو-٢٢) از میدان بگرام به تاریخ: ١٥.٠٤.١٣٦٨
١١: جلال الدین رباینده طیاره (میگ-٢١) از میدان بگرام به تاریخ: ٠٧.٠٧.١٣٦٨
١٢: هواپیمای ترانسپورتی (می-١٧) که حامل برید جنرال غلام رسول قوماندان گارنیزیون شیندند و جنرال شهنواز تنی وزیر دفاع وقت بود از میدان هوائی شیندند پرواز و در همآهنگی با نیاز محمد مهمند عضو بیروی سیاسی، به تاریخ ١٧.١٢.١٣٦٨ به پاکستان انتقال داده شد.
١٣: جگرن گلاب‌الدین پیلوت، بریدجنرال خواجه محمد شفیع کشاف و دگروال سیف‌الدین اعضای بورد تخنیک همراه با دگر جنرال عبدالقادر قوماندان عمومی قوای هوایی و مدافعه هوایی، بریدجنرال میر حمزه و چند تن دیگر از کودتاچیان همزمان با طیاره حامل شهنواز تنی به تاریخ ١٧.١٢.١٣٦٨ با طیاره حامل شان (ان-١٢) به میدان هوائی اسلام‌آباد نشست کردند.

افراد متذکره به استقبال گرم (آی اس آی) مواجه شدند! اینها قبل از قبل توسط (آی اس آی) استخدام شده بودند و طیاره‌های قوای هوایی کشور شان را به (آی اس آی) تحفه دادند، در حالیکه در تعلیمات نظامی خوانده اند که اسلحه دولت «ناموس» دولت و ملت می‌باشد.

مقالات برگزیده

مقالات رسیده

هنر و ادبیات

از صفحات تاریخ ما

تعداد مهمانان حاضر: 124 نفر