Tahar’ın Çah-e Ab ilçesinde bir kadın vahşi şekilde dövüldü

Tahar’ın Çah-e Ab ilçesinde bir kadın vahşi şekilde dövüldü

12 Dalu 1396 Hicri Şemsi tarihinde Çah-e Ab ilçesinin Robat Amdin köyünde , 22 yaşında olan Süreya adlı kadın insanlar önünde dövüldü. Kocası İran’da olan bu kadın başka bir erkekle yasak aşk yaşadığı gerekçesiyle, Hikmetyar’ın adı lekeli partisi, Hizb-e İslamı’nin en cani komutanlarından olan Başir Qanet’in adamı Komutan Faiz tarafından mahkemesiz bir şekilde vahşice dövülüp işkence görmüştür.

Facebook sayflarında yayımlanan videoda burkalı bir kadın görüyoruz. Kadının korkusu burkanın üstünden bile hissedilebilmektedir bu videoda. Kadın zorla yere oturtuluyor ve sonra ellerinde sopa olan kızgın adamlar küfür ederek kadının sırtına ve diğer yerlerine vuruyolar. Elbette şunu da belirtmek gerekiyor ki bu kadın daha evvet bir çocuk da dünyaya getirmiş ki o küçücük insan yaşamının ilk saatlerinde ay cani insanlar tarafından öldürülmüş ve sonra bu kadının peşine düşmüşlerdir. Kadının şuanki durumu hakkında fazla bilgi yoktur fakat bazı söylentilere göre bu zavallı kadının kayınlarının evinde olduğu tahmin edilmektedir.

Şunu söylemek gerekiyor ki bu vahşet Taliban veya IŞİD’in etkili olduğu alanlarda gerçekleşmiyor belki pis devletin ve Hikmetyar gibi köpeklerinin yönettiği topraklarda bu vahim olay meydana geliyor ki Hikmetyar bugün devlet tarafından barış güvercini olarak nitelendiriliyordur. Ancak Hikmetyar adlı bu vahşi canavar akıttığı kanların üzerini örtmek için Fars-Afgan oyunlarıyla kazanı kaynatmak istemektedir. Çah-e Ab sakinleri her gün Başir Qanet ve adamlarının ayağı altında ezilmekte ama onların şikayetini dinleyecek ne bir devlet var ne de bir kurum.

165 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi