Erdoğan’ın Bakanı: Bir kez Tecavüz Çocuk Ruhunu Bozmuyor !!

Erdoğan’ın Bakanı: Bir kez Tecavüz Çocuk Ruhunu Bozmuyor !!

Türkiye’nin faşist ve gerici devlet makamları zaman zaman gayrı insani ve cahilce sözlerle halkın diline dolanıyorlar. Son vukuat olarak Türkiye’nin Aile ve Sosyal Politika Bakanı Sema Ramazanoğlu “Bir kere tecavüze uğramak çocukların ruhunu bozmuyor” demiştir. Onun bu utanmazca tezi öyle bir zamanda söyleniyor ki 45 çocuk Ensar Vakfı gibi mezhepsel okulların gerici unsurları tarafından tecavüze uğramış ve büyük ses getirmiştir. Bu gerici Vakıf kurbanların ailelerine bu vahşet karşısında susmaları için hatta rüşvet bile teklif etmişlerdir.

Türkiye halkının çoğu bu tecavüz olayına önceden de itiraz gösterirken Sema Ramazanoğlu’nun bu sözlerle kurban ailelerinin yarasına tuz koyduğunun kanısında olup medya organlarıyla sosyal medyada bu Bakan’ın derhal görevden uzaklaştırılıp yargılanmasını talep etmişlerdir. Birkaç hafta önce de Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Osmanlı İmparatorluğunun haremliklerini överek Türkiye kadınlarını kendi karşısına almıştır. O, 8 Mart kadınlar günü konuşmasında ayyaş Osmanlı hükümdarlarının haremliklerini kadınlar için birer okul olarak nitelemişti. CHP başkanvekili Cankur Taran Emine Erdoğan’ın sözlerine sert biçimde karşı çıkarak “ Emine Erdoğan’ın söyledikleri aklının çalışmadığının göstergesi değil, belki düşüncesinin buz gibi donduğunu göstermektedir” dedi. Erdoğan’ın kendisi de defalarca kadın-erkek eşitliğinin olmadığını savunarak birçok kez kadın hakları örgütlerinin tepkisiyle karşılaşmıştır. Türkiye’nin gerici devlet makamlarının kadına karşı söylemleri bu ülkenin siyasi durumunu daha da germekle beraber kadınların titrek vaziyetini uçurumun kenarına itmektedir. Farda Radyosu bu hususta şunları söylemiştir:

“Türkiye’nin İnsan Hakları Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’deki kadınların %38’i cinsel saldırıya uğramıştır ve her 4 saatte bir kadın tecavüze uğramaktadır. Aynı kaynak yine sadece 2015 yılında 294 kadının erkeklerin saldırısına uğrayıp yaşamlarını yitirdiğini söylemektedir. Öte yandan kadınlar ile genç kızların %84’ü aile korkusu yüzünden cinsel saldırıları dile getirememişlerdir. ( Milliyet Gazetesi, Gündem, 17 Şubat, 2016)”.

Gerici grupların kadına ve insana karşı işledikleri suç ve mahiyeti, vahşetin içine gömülmüş Afganistan olsun veya görünüşte ilerici ve modern gözüken Türkiye olsun, her yerde aynıdır.

249 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi